Polévka z Dickensových časů
0 min.
Ingredience
- 10gramůCibule
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůHrášek
- 900gramůKuřecí maso vařené
- 600mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 9gramůPórek
- 10gramůTuřín
- 10gramůMrkev kořen
- 60gramůJečmen - obilky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Namočený hrách scedíme, propláchneme a společně s nakrájeným kuřecím masem dáme do hrnce, zalijeme kuřecím vývarem, vodou a pomalu přivedeme k varu. Naběračkou s otvory sbíráme během vaření z povrchu polévky pěnu. Když se přestane tvořit pěna, přidáme propláchnutý ječmen, sůl a polévku vaříme na mírném ohni 35 minut. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 2 hodiny. Znovu sesbíráme pěnu a polévku necháme 24 hodin rozležet. Před podáváním ji ohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.