Polévka z droždí s koprem
60 min.
Ingredience
- 60gramůDroždí
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 80gramůPórek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 20gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka, mrkev a celer na kostičky, kopr posekáme najemno.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme rozdrobené droždí a osmahneme dorůžova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- 3V pánvi z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přilijeme do polévky. Přidáme pokrájenou zeleninu a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Dvě minuty před koncem vaření přisypeme kopr a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.