Polévka z drůbežích žaludků
65 min.
Ingredience
- 400gramůŽaludky drůbeží
- 200gramůZelenina kořenová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté drůbeží žaludky uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do vývaru přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a chvíli povaříme. Potom přidáme nakrájené žaludky.
- 3Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zahustíme jí polévku. Podle chuti osolíme, opepříme a povaříme na krémovou polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.