Polévka z ementálu
30 min.
Ingredience
- 1kusBujón slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
212 mg
Cukr
410 mg
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme, ve vodě uvaříme kostku bujonu, petrželku nakrájíme najemno, vejce rozšleháme.
- 2Na másle usmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme sýr, necháme mírně roztavit, po částech zaléváme vývarem. Když se polévka začne vařit, vlijeme do ní vejce, dobře ho rozšleháme a necháme v polévce srazit. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.