Polévka z fazolek a karotky
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekFazolové lusky zelené
- 5gramůPetržel - nať
- 2kusyKarotka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1litrHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut.
- 2Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou karotku, nakrájené fazolky zbavené vláken a povaříme ještě 8-10 minut.
- 3Odstavíme z ohně a přidáme nasekanou petrželku a žloutek rozkvedlaný v mléce. Nakonec polévku osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.