Polévka z fazolových lusků s kapáním

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
374 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku.
  • 2
    Hotovou zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
  • 3
    Během vaření přidáme mletý pepř a na kratší kousky nakrájené fazolové lusky.
  • 4
    Připravíme kapání z vejce, soli a prosáté mouky, zavaříme je do polévky a podle potřeby přidáme sůl.
  • 5
    Polévku ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.