Polévka z hlávkového zelí s rajčaty
60 min.
Ingredience
- 50gramůPaprika zelená
- 100gramůRajčata
- 40gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlávkové zelí a papriky nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle na zpěněné, jemně nasekané cibuli. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- 2Potom do polévky přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, sůl, pepř a za občasného zamíchání vaříme do změknutí zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.