Polévka z hrášku a chřestu
50 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 500gramůHrášek
- 180gramůChřest zelený
- 80gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyRohlíky bílé
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chřest opláchneme, špičky odkrojíme a odložíme, stonky nakrájíme. Cibulky nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky.
- 2Na pánvi na másle s olejem rozpustíme a opečeme slaninu, vyjmeme ji a do vysmaženého tuku vložíme pokrájené rohlíky. Osmažíme je dozlatova a dáme stranou.
- 3Ve vývaru na mírném plameni vaříme cibulky s pokrájeným chřestem a hráškem. Když zelenina změkne, rozmixujeme ji se zakysanou smetanou, solí a pepřem a zahřejeme spolu s chřestovými špičkami. Polévku podáváme s krutony z rohlíků a vysmaženou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.