Polévka z hříbků se salámem
25 min.
Ingredience
- 80gramůSalám Vysočina
- 150gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
245 mg
Cukr
759 mg
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Salám nakrájíme na kostičky.
- 2V teflonové pánvi rozpustíme máslo a houby na něm krátce osmahneme. Přidáme salám a opečeme. Směs přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Na mírném ohni přivedeme k varu, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
- 3Krátce před podáváním přidáme do polévky zakysanou smetanu, sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.