Polévka z jehněčího masa
105 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusCibule
- 0,25kilogramJehněčí maso
- 0,1decilitrZakysaná smetana
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCitrony
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno.
- 2Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky.
- 3Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.