Polévka z kapra na maďarský způsob
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3kusyRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 3kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 800gramůKapr obecný
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Půlku kapra i hlavu očistíme, cibuli nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Na oleji s máslem osmažíme cibuli, poté k ní rychle přimícháme obě papriky a odstavíme.
- 3Zeleninu vložíme do většího hrnce s vodou, osolíme, přilijeme cibuli s paprikou a vaříme zhruba deset minut, poté přidáme kapra a vaříme, dokud není maso měkké, tedy asi patnáct minut. Poté maso z polévky vyjmeme, do vývaru přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané maso, nekrájíme. Maso necháme chvíli prohřát.
- 4Polévku podáváme s kysanou smetanou, kterou servírujeme přímo na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.