Polévka z kapra nakyselo
50 min.
Ingredience
- 6kusůPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceCeler - nať
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5kusKapr obecný
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
795 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme.
- 2Kapra očistíme a s hlavou, kořením, cibulí, solí a celerovou natí vaříme na mírném plameni, dokud není maso měkké.
- 3V mezičase osmažíme na másle žampiony.
- 4Do hrnce přecedíme vývar z ryby, do něj zašleháme smetanu s rozmíchanou moukou a alespoň deset minut povaříme. Poté do polévky vložíme pečlivě obrané a nakrájené maso, žampiony a zdobíme drobně posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.