Polévka z kedlubny s uzeným masem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Nať kedluben omyjeme, najemno nakrájíme a dáme stranou. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět nakrájenou šalotku, pak přidáme kedlubny a krátce smažíme. Přilijeme trochu vývaru a na mírném ohni při občasném míchání vaříme, až zelenina změkne. Odložíme 2 lžíce uvařených kedluben stranou.
  • 3
    Zeleninu v hrnci rozmixujeme, přilijeme k ní mléko, dochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, pepřem, solí a promícháme. Pak přisypeme nakrájenou šunku a prohřejeme - už nevaříme.
  • 4
    Polévku rozdělíme do talířů, přidáme do ní odložené kousky vařené kedlubny a 1 lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou kedlubnovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.