Polévka z koroptve
75 min.
Ingredience
- 1kusKoroptev
- 100gramůUzené maso vařené
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŽemle tuková
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
34 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným masem doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, přidáme umixované nebo umleté maso se zeleninou. Polévku osolíme a opepříme. Scedíme ji a nalijeme na plátky prsíček.
- 3Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.