Polévka z kuřete

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1448 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
87 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích drůbků a 1 1/2 l vody připravíme vývar. Přidáme karotku, několik listů pórku, celerovou nať, osolíme a opepříme. Vaříme asi 30 minut.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme máslo, podusíme na něm nakrájené cibule a bílé části pórku a přidáme sekanou petrželku. Dusíme na mírném ohni.
  • 3
    Očištěné kuře nasekáme na menší kousky, dáme na zeleninu, zalijeme vývarem z drůbků a vaříme doměkka.
  • 4
    V polévkové míse rozšleháme 2 žloutky se smetanou a na ně vlijeme polévku s kuřetem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.