Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby si namočíme do studené vody.
  • 2
    Kysané zelí dáme vařit do osolené vody a uvaříme. Poté k němu přidáme koření a nabobtnalé houby.
  • 3
    Mezitím si ze sádla a mouky uděláme tmavou jíšku, kterou zalijeme odvarem ze zelí nebo vodou. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do zelí.
  • 4
    Polévku povaříme ještě cca 15 min a zředíme dle potřeby rajčatovou šťávou.
  • 5
    Na závěr polévku dochutíme solí a cukrem a prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.