Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou
50 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 250gramůZelí kysané
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůHouby sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1šálekRajčatová šťáva
- 200gramůKlobása Dunajská
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby si namočíme do studené vody.
- 2Kysané zelí dáme vařit do osolené vody a uvaříme. Poté k němu přidáme koření a nabobtnalé houby.
- 3Mezitím si ze sádla a mouky uděláme tmavou jíšku, kterou zalijeme odvarem ze zelí nebo vodou. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do zelí.
- 4Polévku povaříme ještě cca 15 min a zředíme dle potřeby rajčatovou šťávou.
- 5Na závěr polévku dochutíme solí a cukrem a prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.