Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 4kusyVepřové nožičky
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžíceSlanina vepřová
    • 1lžičkaSůl
    • 1stroužekČesnek
    • 1lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 1,5litryVoda pitná
    • 500gramůZelí kysané
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1781 kcal
Bílkoviny
188 g
Tuky
105 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velmi dobře omyté a očištěné vepřové nožičky vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je vytáhneme a necháme vychladit.
  • 2
    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na slanině a přidáme ji k zelí spolu s paprikou a celým oloupaným stroužkem česneku.
  • 3
    Maso z nožiček si obereme, nakrájíme a přidáme zpět do polévky.
  • 4
    Hladkou mouku rozkvedlanou ve smetaně přidáme do polévky téměř před koncem vaření.
  • 5
    Hotovou polévku podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.