Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové nožičky
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůZelí kysané
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1781 kcal
Bílkoviny
188 g
Tuky
105 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Velmi dobře omyté a očištěné vepřové nožičky vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je vytáhneme a necháme vychladit.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na slanině a přidáme ji k zelí spolu s paprikou a celým oloupaným stroužkem česneku.
- 3Maso z nožiček si obereme, nakrájíme a přidáme zpět do polévky.
- 4Hladkou mouku rozkvedlanou ve smetaně přidáme do polévky téměř před koncem vaření.
- 5Hotovou polévku podáváme s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.