Polévka z listového špenátu s mletými mandlemi
20 min.
Ingredience
- 510gramůŠpenát listový čerstvý
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMandle mleté
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 55gramůSýr Parmezán
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
649 mg
Postup přípravy
- 1Oprané špenátové listy vložíme do zeleninového vývaru a rychle přivedeme k varu. Oheň zmírníme a vaříme přibližně 5 minut. Přidáme mleté mandle, sůl, nameleme pepř a na mírném ohni vaříme další 2 minuty. Hrnec stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a přelijeme do mixéru.
- 2Vývar se špenátem rozmixujeme dohladka. Vmícháme šlehačku, vše vrátíme na do hrnce a opatrně prohřejeme. Pozor, nesmíme vařit!
- 3Polévku posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme několika celými špenátovými listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.