Polévka z mladého chmele

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
509 mg
Cukr
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chmel propláchneme a dáme vařit do vývaru z kostí.
  • 2
    Připravíme si světlou jíšku z části másla, mouky a přidáme ji do chmelového vývaru. Ochutíme solí.
  • 3
    Polévku přecedíme, doplníme vývarem do požadovaného množtví, přidáme muškátový květ a krátce povaříme. Přidáme dle chuti nasekanou petrželovou nať.
  • 4
    Osmažíme na zbylém másle na kostičky nakrájené žemle a dáme je do talířů. Potom přelijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.