Polévka z mladého chmele
40 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 200gramůChmelové výhonky
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 4kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
509 mg
Cukr
43 mg
Postup přípravy
- 1Chmel propláchneme a dáme vařit do vývaru z kostí.
- 2Připravíme si světlou jíšku z části másla, mouky a přidáme ji do chmelového vývaru. Ochutíme solí.
- 3Polévku přecedíme, doplníme vývarem do požadovaného množtví, přidáme muškátový květ a krátce povaříme. Přidáme dle chuti nasekanou petrželovou nať.
- 4Osmažíme na zbylém másle na kostičky nakrájené žemle a dáme je do talířů. Potom přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.