Polévka z mladých kopřiv

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na jaře z mladých kopřiv otrháme lístky, spaříme horkou vodou.
  • 2
    V hrnci si na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
  • 3
    Na jíšku přidáme spařené kopřivy, zalijeme je připraveným hovězím vývarem (vývar můžeme připravit i z bujónové hovězí kostky) a povaříme 1/4 hodiny.
  • 4
    Vývar s kopřivami odstavíme, dosolíme podle chuti a vmícháme rozmíchané žloutky v kyselém mléku.
  • 5
    Místo kyselého mléka můžeme použít zakysanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.