Polévka z mladých kopřiv
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKopřiva
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5decilitrůMléko - podmáslí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na jaře z mladých kopřiv otrháme lístky, spaříme horkou vodou.
- 2V hrnci si na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
- 3Na jíšku přidáme spařené kopřivy, zalijeme je připraveným hovězím vývarem (vývar můžeme připravit i z bujónové hovězí kostky) a povaříme 1/4 hodiny.
- 4Vývar s kopřivami odstavíme, dosolíme podle chuti a vmícháme rozmíchané žloutky v kyselém mléku.
- 5Místo kyselého mléka můžeme použít zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.