Polévka z paprik s celerem
35 min.
Ingredience
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůPaprika červená
- 50gramůCeler bulvový
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaČesnek sušený
- 15gramůPetržel kudrnka
- 25gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
699 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, celer nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme papriku, krátce osmažíme. Přimícháme lžíci rajčatového protlaku, promícháme, podusíme ještě minutu a zalijeme vývarem. Jakmile se polévka znovu začne vařit, přidáme celer, osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku. Vaříme ještě 12 až 15 minut.
- 3Do talířů nasypeme posekanou petrželku a zalijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.