Polévka z paprikových lusků
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3kusyRajčata
- 3kusyCitrony
- 6kusůPaprikové lusky čerstvé
- 2,75litryHovězí vývar základní
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky zbavíme slupky a jader, opláchneme je, nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit na máslo.
- 2Oloupaná rajčata zbavíme jader, nakrájíme na čtvrtky a přidáme je k paprikám.
- 3Podušenou zeleninu vložíme do přecezeného vývaru z kostí, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. Nakonec přidáme citronovou šťávu.
- 4Polévku podáváme posypanou petrželkou. Vhodnou přílohou je bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.