Polévka z podmáslí
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrMléko - podmáslí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
17 mg
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1Do vody dáme vařit kmín.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kmínu a provaříme. Přidáme podmáslí, metličkou rozšleháme, přidáme vejce a chvilku prohřejeme.
- 3Nakonec polévku ochutíme solí, cukrem a octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.