Polévka z podmáslí kořeněná
20 min.
Ingredience
- 1000mililitrůPodmáslí kysané 1%
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 10gramůNové koření celé
- 200gramůBrambory vařené
- 20gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
453 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme, přisypeme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme podmáslí, rozšleháme metlou, přivedeme k varu a ochutíme solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a drceným kmínem, povaříme pár minut, aby polévka natáhla vůni koření.
- 2Do talířů vložíme vařené brambory a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.