Polévka z prolisovaných vařených brambor

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
487 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chleba nakrájíme na kostičky, které osmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji, poté dáme kapat na ubrousek. Omyté brambory uvaříme ve slupce ve vodě. Ještě teplé oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a dobře je rozkvedláme. Postupně za stálého míchání přilijeme teplou vodu, přidáme kmín, sůl, polévkové koření Maggi a polévku přivedeme k varu. Poté ji pomalu povaříme 7-10 minut.
  • 2
    Mezitím si omyjeme a nakrájíme čerstvou pórkovou nať a nať z jarní cibulky. V pánvi si rozpustíme máslo a nať krátce, za stálého míchání osmažíme dorůžova.
  • 3
    Do hotové polévky ke konci vaření přimícháme zeleninovou nať. Na talíře rozdělíme osmažený chléb a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.