Polévka z prolisovaných vařených brambor
55 min.
Ingredience
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 7litrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPolévkové koření Maggi
- 30gramůPórek
- 30gramůCibulka jarní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3krajíceChléb konzumní
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
- Vařené brambory
- 500gramůBrambory
- 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
487 mg
Postup přípravy
- 1Chleba nakrájíme na kostičky, které osmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji, poté dáme kapat na ubrousek. Omyté brambory uvaříme ve slupce ve vodě. Ještě teplé oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a dobře je rozkvedláme. Postupně za stálého míchání přilijeme teplou vodu, přidáme kmín, sůl, polévkové koření Maggi a polévku přivedeme k varu. Poté ji pomalu povaříme 7-10 minut.
- 2Mezitím si omyjeme a nakrájíme čerstvou pórkovou nať a nať z jarní cibulky. V pánvi si rozpustíme máslo a nať krátce, za stálého míchání osmažíme dorůžova.
- 3Do hotové polévky ke konci vaření přimícháme zeleninovou nať. Na talíře rozdělíme osmažený chléb a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.