Polévka z pšeničné špaldy
90 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2kusyHřebíček
- 200gramůPórek
- 200gramůPšenice Špalda
- 80gramůCeler - nať
- 120gramůMrkev kořen
- 1000gramůSkopová kýta
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu vložíme do hrnce, zalijeme 3 l vody a dáme vařit. Během varu odebíráme vzniklou pěnu.
- 2Cibuli oloupeme a propícháme hřebíčkem.
- 3Celerovou nať omyjeme společně s pórkem a svážeme nití k sobě.
- 4Mrkev oloupeme a omyjeme.
- 5Zeleninu, cibuli, neloupaný česnek a špaldu přisypeme k masu a necháme vařit.
- 6Přiklopené vaříme 50 minut.
- 7Před servírováním odstraníme nit z pórků a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.