Polévka z rajčat a čočky
50 min.
Ingredience
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceBazalka
- 30mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůČočka červená
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr krémový
- 30gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, bazalku nakrájíme najemno. Sýr našleháme se smetanou a s polovinou nasekané bazalky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem.
- 3Ve vývaru vaříme opláchnutou čočku s krájenými konzervovanými rajčaty a rajčatovým protlakem. Po 20 minutách přimícháme osmažený česnek s cibulí a bazalku. Chvíli povaříme, poté polévku propasírujeme, osolíme a opepříme.
- 4Podáváme se lžící našlehaného sýru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 14. 11. 2015
Polévka z rajčat a čočky
Polévka byla výborná. Našlehaný sýr úžasný. I dětem moc chutnala. Díky za tip.