Polévka z rajčat a čočky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 700mililitrůHovězí vývar základní
    • 30mililitrůOlej rostlinný
    • 80gramůCibule
    • 3stroužkyČesnek
    • 2lžíceBazalka
    • 30mililitrůZakysaná smetana
    • 100gramůČočka červená
    • 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 1lžičkaSůl
    • 100gramůSýr krémový
    • 30gramůProtlak rajčatový
    • 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, bazalku nakrájíme najemno. Sýr našleháme se smetanou a s polovinou nasekané bazalky.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem.
  • 3
    Ve vývaru vaříme opláchnutou čočku s krájenými konzervovanými rajčaty a rajčatovým protlakem. Po 20 minutách přimícháme osmažený česnek s cibulí a bazalku. Chvíli povaříme, poté polévku propasírujeme, osolíme a opepříme.
  • 4
    Podáváme se lžící našlehaného sýru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 14. 11. 2015
Polévka z rajčat a čočky
Polévka byla výborná. Našlehaný sýr úžasný. I dětem moc chutnala. Díky za tip.