Polévka z rajčat a ovesných vloček
50 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 3lžíceOvesné vločky
- 100gramůMrkev kořen
- 1litrVývar zeleninový
- 750gramůRajčata
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na másle si podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu s nakrájenou cibulí.
- 2Přidáme oloupaná a rozkrájená rajčata, vše osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou.
- 3Přisypeme vločky a uvaříme vše do měkka.
- 4Po odstavení polévky přisypeme najemno nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.