Polévka z rajčat s jablky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min.
  • 2
    Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit.
  • 3
    Uvařenou polévku rozmixujeme.
  • 4
    Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky.
  • 5
    Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
  • 6
    Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.