Polévka z rajčat s jablky
65 min.
Ingredience
- 3lžíceKrupky trhané
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVývar zeleninový
- 5kusůRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyJablka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min.
- 2Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit.
- 3Uvařenou polévku rozmixujeme.
- 4Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky.
- 5Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 6Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.