Polévka z rajčatové šťávy s jablky
25 min.
Ingredience
- 150gramůRajčatová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 3lžíceOvesné vločky
- 3kusyJablka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky (nebo oprané krupky) uvaříme v osolené vodě doměkka. Umixujeme je nebo prolisujeme.
- 2Potom ke vzniklé kaši přidáme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Vše osolíme, případně i osladíme.
- 3Zvlášť na másle dusíme na kostičky nakrájená jablka. Přidáme je do polévky a promícháme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.