Polévka z řapíkatého celeru
50 min.
Ingredience
- 200gramůCeler řapíkatý
- 2kusyKarotka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar slepičí
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné řapíky celeru nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme.
- 2Když jsou řapíky téměř měkké, přidáme očištěnou, na kolečka pokrájenou karotku, vodu a vývar. Vaříme, až zelenina změkne.
- 3Před podáváním přidáme do polévky jemně nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.