Polévka z řepy
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kilogramČervená řepa
- 1lžíceMateřídouška
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Umytou řepu dáme vařit s cibulí, mateřídouškou a petrželkou. Když je řepa měkká, oloupeme ji nožem, propasírujeme přes síto (nebo rozmixujeme). Propasírovanou řepu vložíme do 1 l horkého telecího vývaru, zamícháme, osolíme podle chuti a ještě vaříme 10 minut.
- 2Před dokončením do polévky vmícháme máslo a žloutek.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.