Polévka z růžičkové kapusty se sýrem
45 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 100gramůŠunka krůtí
- 150gramůZakysaná smetana
- 750gramůKapusta růžičková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusFeferony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a vaříme asi 25 minut. Několik kapustiček vyjmeme, otrháme lístky a odložíme stranou. Zbylé růžičky kapusty ve vývaru jemně rozmixujeme.
- 2Krůtí šunku nakrájíme na nudličky a spolu se zakysanou smetanou vmícháme do polévky. Krátce ohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 3Polévku rozdělíme do šálků, posypeme na kostičky nakrájenou feferonkou, nastrouhaným sýrem a lístky růžičkové kapusty. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.