Polévka z růžových krevet
27 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 150gramůRýže dušená
- 120gramůKrevety tygří - loupané
- 50mililitrůMartell cognac
- 150mililitrůVíno bílé
- 2litryVývar drůbeží
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
818 mg
Cukr
751 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme.
- 2Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.