Polévka z telecích nožiček
70 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí nožičky
- 3litryVoda pitná
- 200gramůRozinky tmavé
- 3gramyBobkový list
- 1kusCibule
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí nožičky důkladně očistíme, pod tekoucí vodou umyjeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, celou oloupanou cibuli, zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme přibližně 30 minut.
- 2Před dokončením vaření z polévky vybereme cibuli, vsypeme rozinky, za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme také vymačkanou citrónovou šťávou a dovaříme ještě asi 10 minut.
- 3Uvařenou polévku odstavíme z ohně, necháme pod poklici 5 minut, potom rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.