Polévka z telecího masa (ragú) I
110 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 250gramůTelecí plec
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceHrášek
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusKvěták
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť si uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, z něhož jsme vytáhli maso, a dobře rozmícháme. Po 10 minutách přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek a necháme povařit 5-7 min.
- 2Do polévky vlijeme v mléce rozkvedlaný žloutek a než-li se začne polévka vařit, odstavíme ji, aby se nám žloutek nesrazil.
- 3Poté přisypeme na kousky rozkrájené maso, okořeníme špetkou muškátového květu a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.