Polévka z telecího masa (ragú) II
90 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusKedlubna
- 10dekagramůHrášek
- 1kusPetržel - nať
- 300gramůTelecí plec
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCibule
- 1decilitrMléko polotučné
- 10dekagramůKvěták
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli zpěníme na půlce másla, poté přidáme na malé kousky pokrájené maso, vše osolíme, mírně podlijeme a necháme dusit téměř do měkka. V této chvíli přidáme na jemné nudličky rozkrájenou zeleninu a takto vše dodusíme.
- 2Vedle si zatím uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 10 min.
- 3Jíšku smícháme s dušeným masem a zeleninou, povaříme cca 5 min a odstavíme. Poté přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem a vše dobře promícháme.
- 4Na závěr posypeme petrželovou natí.
- 5Do ragů můžeme přidat zvláť uvařené špagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.