Polévka z tresky se zeleninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek posekáme nadrobno, citron nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V silnostěnném hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, na závěr oba druhy mleté papriky a ihned zalijeme čtvrtinou vody, rozmícháme, vložíme tresku, osolíme a vaříme zhruba deset minut. Poté rybu vyjmeme a odložíme. Do vývaru vložíme pokrájenou zelenou papriku s rajčaty a asi čtvrt hodiny vaříme.
  • 3
    Vychladlou rybu nakrájíme na proužky a necháme v polévce prohřát.
  • 4
    Na talířích polévku zdobíme plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.