Polévka z tresky se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůTreska aljašská
- 1kusCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 2kusyRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusCitrony
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek posekáme nadrobno, citron nakrájíme na tenké plátky.
- 2V silnostěnném hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, na závěr oba druhy mleté papriky a ihned zalijeme čtvrtinou vody, rozmícháme, vložíme tresku, osolíme a vaříme zhruba deset minut. Poté rybu vyjmeme a odložíme. Do vývaru vložíme pokrájenou zelenou papriku s rajčaty a asi čtvrt hodiny vaříme.
- 3Vychladlou rybu nakrájíme na proužky a necháme v polévce prohřát.
- 4Na talířích polévku zdobíme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.