Polévka z tykve
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůTykev
- 1kusRajčata
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 7decilitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytou tykev oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Omyté rajče a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a vše dusíme doměkka.
- 2Měkkou zeleninu rozmixujeme, zředíme horkým mlékem a přidáme máslo, cukr, sůl, pepř a bujón. Polévku přivedeme k varu.
- 3Po chvíli polévku odstavíme z ohně a zjemníme žloutky, rozmíchanými se lžící mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.