Polévka z vaječné jíšky

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na jemno a vše dáme vařit do vody.
  • 2
    Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, ke které poté přidáme vejce. Vejce s jíškou rozmícháme a necháme zatuhnout.
  • 3
    Jakmile máme jíšku takto připravenou, dáme ji do vývaru a mírně povaříme.
  • 4
    Hotovou polévku dle chuti a potřeby dosolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.