Polévka z vaječné jíšky
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na jemno a vše dáme vařit do vody.
- 2Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, ke které poté přidáme vejce. Vejce s jíškou rozmícháme a necháme zatuhnout.
- 3Jakmile máme jíšku takto připravenou, dáme ji do vývaru a mírně povaříme.
- 4Hotovou polévku dle chuti a potřeby dosolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.