Polévka z vepřového masa s dýní
55 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 1,25litryVývar zeleninový
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžíceSójová omáčka
- 1,5lžičkySolamyl
- 0,5lžíceOcet
- 350gramůDýně
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou dýni rozkrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony očistíme a krájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky a z plátků ještě krájíme drobné nudličky. Petrželovou nať rozsekáme na jemno.
- 2Maso s cibulí zpěníme na sádle. Smažíme, až maso zezlátne, během smažení přidáme houby. Poté zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozšlehali Solamyl a povaříme na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny. Do polévky přidáme dýni, vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr přimícháme koření, víno, ocet, sójovou omáčku a sůl.
- 3Polévku podáváme s petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.