Polévka z žab
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 160gramůŠalotka
- 700gramůŽabí stehýnka
- 500mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 10gramůŘeřicha
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
785 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném másle.
- 2Maso osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Smažíme 8 minut a poté maso vyjmeme z pánve.
- 3Do šťávy z masa přilijeme vývar a víno, povaříme 10 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, sekanou řeřichu a maso ze stehýnek. Osolíme, opepříme a necháme 5 minut vařit. Žloutek smícháme se smetanou a směs vmícháme do omáčky.
- 4Necháme prohřát pod bodem varu a poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.