Polévka ze škeblí

254 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
209 mg
Cukr
887 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné škeble propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme 3 hodiny v osolené vodě, abychom je zbavili sedimentu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na stejně velké kousky. Škeble zbavené sedimentu vaříme ve vroucí vodě 5 minut, jen do momentu, kdy se otevřou. Potom hned přidáme nakrájenou cibulku a proužky papriky. Polévku podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.