Polévka ze škeblí
254 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 20gramůCibulka jarní
- 5gramůČesnek
- 8gramůSůl
- 10gramůPaprika červená
- 300gramůŠkeble čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
209 mg
Cukr
887 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné škeble propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme 3 hodiny v osolené vodě, abychom je zbavili sedimentu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na stejně velké kousky. Škeble zbavené sedimentu vaříme ve vroucí vodě 5 minut, jen do momentu, kdy se otevřou. Potom hned přidáme nakrájenou cibulku a proužky papriky. Polévku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.