Polévka ze slepice s houbami
105 min.
Ingredience
- 800gramůSlepice
- 200gramůHouby čerstvé
- 100gramůNudle skleněné
- 50gramůSádlo škvařené
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slepici rozporcujeme, opláchneme a vložíme do studené vody. Když se začne vařit, osolíme a na mírném plameni vaříme, až je maso téměř měkké.
- 2Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme nahrubo.
- 3K poloměkkému masu přidáme zeleninu a dovaříme spolu s nudlemi. Měkké maso vykostíme a vrátíme do vývaru.
- 4Na sádle osmažíme houby, rozředíme vývarem ze slepice a dovaříme.
- 5Do polévky přidáme houby, vlijeme rozšlehaná vejce. Když se vejce srazí, polévku odstavíme.
- 6Polévku podáváme posypanou jemně posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.