Polévka ze smažených rajčat s toasty a ricottou
45 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 40gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůMed včelí
- 5gramůBazalka
- 6gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 800mililitrůVývar slepičí
- 80gramůRicotta
- 120gramůChléb toastový
- 100gramůRajčata Cherry
- 5gramůCukr krupice
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rajčata rozkrojíme napůl, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme panenský olej, přiložíme rajčata, osmahneme, přidáme cibuli, česnek, orestujeme, přidáme med, bazalku, cukr, sůl, mletý pepř, promícháme a zvolna smažíme. Jakmile slupka rajčat začne lehce hnědnout, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vývar a zvolna vaříme zhruba 20 minut. Nakonec polévku rozmixujeme. V pánvi na oleji osmahneme cherry rajčátka, plátky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači.
- 2Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme smaženými rajčátky, doplníme toasty, které jsme namazali ricottou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.