Polévka ze smažených rajčat s toasty a ricottou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata rozkrojíme napůl, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme panenský olej, přiložíme rajčata, osmahneme, přidáme cibuli, česnek, orestujeme, přidáme med, bazalku, cukr, sůl, mletý pepř, promícháme a zvolna smažíme. Jakmile slupka rajčat začne lehce hnědnout, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vývar a zvolna vaříme zhruba 20 minut. Nakonec polévku rozmixujeme. V pánvi na oleji osmahneme cherry rajčátka, plátky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači.
  • 2
    Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme smaženými rajčátky, doplníme toasty, které jsme namazali ricottou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.