Polévka ze špenátového protlaku se smetanou
25 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 40gramůMáslo čerstvé
- 6decilitrůVoda pitná
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusBujón slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
383 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a dobře povaříme.
- 2Vmícháme mírně rozmrazený špenátový protlak rozkrájený na kousky, sůl, slepičí bujón a pepř. Polévku necháme přejít varem.
- 3Nakonec přilijeme mléko a smetanu, přihřejeme, ale už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.