Polévka ze sušeného hrachu s kořenovou zeleninou

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
655 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přebereme, propláchneme vodou, necháme přes noc v hrnci s 1,5 l vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, česnek utřeme se špetkou soli.
  • 2
    Hrách druhý den uvaříme doměkka, v průběhu varu k němu přidáme zeleninu.
  • 3
    V mezičase připravíme světlejší jíšku, rozředíme ji vodou a vaříme alespoň čtvrt hodiny.
  • 4
    Uvařený hrách se zeleninou rozmixujeme, vmícháme do něj provařenou jíšku, česnek, zbylou sůl a majoránku. Dobře promícháme a za stálého míchání povaříme 2–3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.