Polévka ze sušeného ovoce a hub
55 min.
Ingredience
- 100gramůHrách žlutý
- 50gramůKřížaly (sušená jablka)
- 50gramůHrušky sušené
- 50gramůŠvestky sušené
- 1,4litryVoda pitná
- 20gramůBujón hovězí
- 100gramůHouby sušené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce si dáme den dopředu omytý sušený hrách, omyté sušené jablka, hrušky a švestky. Zalijeme 1.2 litrem hovězího bujonu, který jsme si uvařili z kostky a nechali vychladnout.
- 2Druhý den vše uvaříme doměkka přibližně 30-35 minut. Sušené houby namočíme do 2 dl vody na 15 minut. Pak je scedíme, pokrájíme na menší kousky a v pánvi na rozpáleném másle je podusíme.
- 3Když je hrách a ovoce měkké, polévku necháme chvíli vychladnout a pak ji rozmixujeme dohladka.
- 4Znovu ji přivedeme k varu, dochutíme solí, drceným kmínem, pepřem, přidáme houby, pomalu vaříme 10 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.