Polévka ze sušeného ovoce a hub

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce si dáme den dopředu omytý sušený hrách, omyté sušené jablka, hrušky a švestky. Zalijeme 1.2 litrem hovězího bujonu, který jsme si uvařili z kostky a nechali vychladnout.
  • 2
    Druhý den vše uvaříme doměkka přibližně 30-35 minut. Sušené houby namočíme do 2 dl vody na 15 minut. Pak je scedíme, pokrájíme na menší kousky a v pánvi na rozpáleném másle je podusíme.
  • 3
    Když je hrách a ovoce měkké, polévku necháme chvíli vychladnout a pak ji rozmixujeme dohladka.
  • 4
    Znovu ji přivedeme k varu, dochutíme solí, drceným kmínem, pepřem, přidáme houby, pomalu vaříme 10 minut a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.