Polévka ze zbytků masa
195 min.
Ingredience
- 150gramůKosti hovězí řídké
- 150gramůKosti vepřové
- 100gramůKosti hovězí morkové
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40gramůKarotka
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPetržel kudrnka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
58 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
850 mg
Cukr
982 mg
Postup přípravy
- 1Na polévku použijeme různé odřezky masa, hovězí i vepřové kosti se zbytky masa, můžeme použít i morkové kosti. Všechny tyto zbytky zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kousek karotky, kousek cibule a vaříme doměkka, nejméně 2 a 1/2 hodiny. Máme-li malé odřezky z vepřového masa, přidáme je do vývaru až po 1 hodině vaření. Po uvaření zbytky scedíme, obereme od kostí a pokrájíme na malé kousky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kousky masa, posypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, ve kterém se kosti a zbytky vařily, dochutíme solí a pepřem. Vaříme 20 minut a stáhneme z ohně. V troše vývaru rozkvedláme žloutky a pomalu vlijeme do polévky. Již nevaříme. Nakonec přisypeme posekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.