Polévka ze zbytků masa

195 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
58 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
850 mg
Cukr
982 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na polévku použijeme různé odřezky masa, hovězí i vepřové kosti se zbytky masa, můžeme použít i morkové kosti. Všechny tyto zbytky zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kousek karotky, kousek cibule a vaříme doměkka, nejméně 2 a 1/2 hodiny. Máme-li malé odřezky z vepřového masa, přidáme je do vývaru až po 1 hodině vaření. Po uvaření zbytky scedíme, obereme od kostí a pokrájíme na malé kousky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kousky masa, posypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, ve kterém se kosti a zbytky vařily, dochutíme solí a pepřem. Vaříme 20 minut a stáhneme z ohně. V troše vývaru rozkvedláme žloutky a pomalu vlijeme do polévky. Již nevaříme. Nakonec přisypeme posekanou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.