Polévka ze zeleného hrášku
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůHrášek mražený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme a obojí v hrnci osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, přidáme hrášek a pepř. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a polévku pomalu vaříme asi 15 minut.
- 2Poté z polévky sítem vyjmeme většinu hrášku, rozmícháme v mixéru na kaši a vrátíme do polévky. Opět uvedeme do varu a povaříme asi 2 minuty. Zmírníme oheň, vmícháme zakysanou smetanu a necháme prohřát. Už ale nevaříme! Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.